Maersk | Maritiem Nederland
Maersk
Foto: Ries van Wendel de Joode

De Maersk Group is een van de grootste scheepvaartbedrijven in de wereld. Het is een wereldwijd, in 130 landen opererend conglomeraat met bijna 90.000 medewerkers.

Naast de scheepvaart is Maersk ook actief in de logistiek en in de olie- en gasindustrie. Het bedrijf is het meest bekend van de containerschepen van Maersk Line, dat momenteel met de 'Maersk Mc-Kinney Moller' en haar zusterschepen de grootste containerschepen (18.000 TEU) ter wereld in de vaart heeft.

Grootste containerschip doet Rotterdam aan

zaterdag 17 augustus 2013

Het grootste containerschip ter wereld deed vrijdag 16 augustus Rotterdam aan. Havenbedrijf Rotterdam en het Nederlands Loodswezen bleven er nuchter onder. “Schepen van dit gewicht kennen we al, schepen met deze windvang ook. De combinatie maakt het iets spannender.”

Maersk Triple-E klasse

donderdag 25 juli 2013

De Maersk Triple-E klasse is een nieuwe serie van twintig containerschepen van de Deense rederij Maersk Line die de Emma Maersk in alle opzichten voorbijstreeft. Rens Groot is een van de weinige Nederlanders die bij dit immense project betrokken zijn. Maritiem Nederland legde hem een aantal vragen voor.

Partners Maritiem Nederland