LNG | Maritiem Nederland
LNG

Doorbraak LNG moet nog komen

donderdag 14 november 2019

LNG geldt als het schone ‘broertje’ van stook- en gasolie, diesel, benzine en nafta. Een ideale transitiebrandstof naar een duurzame energievoorziening. Toch heeft LNG anno 2019 een bescheiden rol als brandstof voor Nederlandse schepen en vrachtwagens. Ten onrechte, menen Jacques Dam (hoogleraar TU Eindhoven en Hanzehogeschool Groningen) en Robert Goevaers, voorzitter van het Landelijk LNG Platform. “Er is geen andere brandstof die op korte termijn de milieu- en klimaatdoelen kan realiseren.”

Uitkijktoren Paal 83 op Rozenburg open voor publiek

zondag 12 november 2017

Vrijdag 10 november opende Havenbedrijf Rotterdam uitkijktoren Paal 83 op de groene Rozenburgse Landtong langs het Calandkanaal (havennummer 5340). De toren is een eerbetoon aan de eerste ligplaats voor de overslag en het bunkeren van LNG. De uitkijkpost is ontwikkeld door kunstproducent Mothership.

DEME doopt Minerva

dinsdag 27 juni 2017

DEME heeft vrijdag 23 juni in Zeebrugge de sleephopperzuiger ‘Minerva’ gedoopt. Volgens de Belgische baggeraar is de Minerva het eerste door Liquefied Natural Gas (LNG) aangedreven baggerschip ter wereld.

Altijd baanbrekend in de waterbouw

dinsdag 9 mei 2017

Drie van de vier grote baggerbedrijven in Noordwest-Europa moeten toch bekennen dat ze één van die vier bedrijven voor zich moeten dulden als het gaat om een groot nieuwbouwprogramma van schepen die uitgerust zijn met LNG-motoren. “Je kunt geen windparken bouwen zonder er alles aan te doen om je eigen emissies te reduceren.”

Partners Maritiem Nederland