Heerema Marine Contractors | Maritiem Nederland
Heerema Marine Contractors
Deep Sea Construction Vessel 'Aegir'. Foto: HMC

Heerema Marine Contractors (HMC) is al meer dan 50 jaar een belangrijke speler in de internationale offshore olie- en gasindustrie. Recent zijn HMC's grootste kraanschepen ter wereld betrokken bij de installatie van transformatorstations voor de offshore windindustrie.

HMC transporteert, installeert en verwijdert alle soorten offshore constructies. Met de 'Balder', 'Hermod' en 'Thialf' heeft HMC de beschikking over drie van de grootste kraanschepen ter wereld. Recent is daar het Deep Sea Construction Vessel 'Aegir' aan toegevoegd. De Aegir kan op zeer grote dieptes pijpen leggen en zware offshore constructiewerkzaamheden uitvoeren.

HMC's zusterbedrijf Heerema Fabrication Group (HFG) bouwt grote offshore constructies, zoals jackets, topsides voor productieplatforms en transformatorstations voor de offshore windindustrie.

Het krachtigste kraanschip ter wereld

donderdag 1 maart 2018

In 2019 moet hij in het water liggen: het grootste en sterkste kraanplatform ter wereld de ‘Sleipnir’, een semi-submersible crane vessel. Samen met Remmelt Heemskerk, engineering coördinator, en Sipke Schuurmans, project director van Heerema Offshore Services, werpen we een blik vooruit.

Twee grote orders voor kraanschip Sleipnir

woensdag 17 mei 2017

Terwijl de bouw van ’s werelds grootste halfafzinkbare kraanschip Sleipnir nog in volle gang is, heeft Heerema Marine Contractors de eerste orders reeds binnen. Het betreft de transport- en installatiewerkzaamheden voor twee aardgasplatforms in de Middellandse Zee en de Noordzee.

Bouw gestart van het grootste kraanschip ter wereld

dinsdag 14 juli 2015

Ondanks de lage olieprijs blijven Nederlandse offshore contractors vooroplopen in de bouw van de meest tot de verbeelding sprekende schepen. Op 1 juli is op de productielocatie van Huisman in China het eerste staal gesneden voor de twee 10.000 ton kranen van het nieuwe kraanschip van Heerema Marine Contractors (HMC).

Van Oord favoriete maritieme werkgever voor starters

maandag 8 december 2014

Van Oord is volgens het First Employers onderzoek van Memory Events de beste maritieme werkgever. De organisator van de Nederlandse Carrièredagen en Nationale Carrièrebeurs voert jaarlijks een onderzoek uit onder studenten en starters naar hun favoriete bedrijven om hun loopbaan te starten.  

‘Een innovatie moet meer zijn dan een leuk idee’

vrijdag 28 november 2014

Heerema bracht vorig jaar een vierde installatieschip in de vaart en heeft de kranen voor het volgende schip al besteld. Leon Harland, een van de drie bestuursleden, vertelt over innoveren in de conservatieve offshore industrie. “In de offshore industrie moet je benadrukken dat de som der delen dan wel nieuw is, maar dat elk afzonderlijk deel proven technology is.”

Doedijns levert UCS voor jacket

woensdag 16 juli 2014

De accommodatie en het productiegedeelte op offshore platforms wordt steeds vaker op één onderstel gezet. Dat resulteert in gigantische constructies en slimme methoden om ze op de plaats te krijgen.

Partners Maritiem Nederland