Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Jan Pieter Klaver komt aan roer Royal IHC

maandag 13 december 2021

Per 1 januari 2022 neemt Jan Pieter Klaver als ceo van Royal IHC het stokje over van Gerben Eggink die ruim anderhalf jaar op interim basis die rol vervulde. Klaver was tot voor kort ceo van Kenz Figee. Samen met Paul van der Harten (cfo) en Kees van der Snel (coo) vormt hij de driekoppige Raad van Bestuur van IHC.

Zr.Ms. Holland onderschept drugs op Caribische Zee

vrijdag 10 december 2021

Marineschip Zr.Ms. Holland heeft voor de derde keer in korte tijd een drugstransport onderschept. Op de Caribische Zee wist het patrouilleschip een snelle drugsboot te laten stoppen met aan boord twee opvarenden. Daarbij onderschepte het schip 235 kilo cocaïne.

Navo-vlootverband onder Nederlands commando

dinsdag 7 december 2021

Het vlootverband Standing Nato Maritime Group 1 (SNMG1) komt na 2,5 jaar weer onder Nederlands commando. Commandeur Ad van de Sande krijgt in het eerste deel van deze jaarlijkse rotatie de leiding over het permanente vlooteskader en onderdeel van de maritieme flitsmacht van de Navo. Commandeur Jeanette Morang neemt in augustus dit commando van hem over.

HbR werkt samen met technisch maritieme scale-ups

maandag 6 december 2021

Na een eerste kennismaking tijdens het jaarlijkse innovatieprogramma PortXL onderzoekt het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) de samenwerking met drie technisch-maritieme scale-ups. De producten van deze bedrijven variëren van monitoring en onderzoek van waterkwaliteit tot slimme inzichten in de technologische prestaties van schepen.

Zr.Ms. Evertsen terug na missie van zeven maanden

maandag 6 december 2021

Na 43.000 zeemijl te hebben afgelegd met vijftien oefeningen en bezoeken aan twaalf landen zit de klus van de Zr.Ms. Evertsen erop. Het marineschip is na bijna zeven maanden weer thuis. Op 5 december konden de 180 bemanningsleden hun familie weer in de armen sluiten.

Geen grote stappen op milieubijeenkomst IMO

vrijdag 3 december 2021

Na de redelijk succesvolle COP26 in Glasgow waren alle ogen in de maritieme sector gericht op de milieu- en klimaatbijeenkomst MEPC77 van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). In een bericht op de website van NMT bespreekt Sander den Heijer de voor de maritieme maakindustrie relevante uitkomsten. Daarnaast staat hij stil bij de – niet heel grote – voortgang op het klimaatdossier voor de zeevaart.

Goede vraag: Blijft Shell een aantrekkelijke werkgever?

woensdag 1 december 2021

Op 15 november kondigde Shell aan het hoofdkantoor te verplaatsen van Nederland naar het VK. Wat betekent het vertrek van Shell voor de werkgelegenheid? Het korte antwoord op deze vraag is: niet veel, want behalve de ceo en de cfo verhuizen ‘minder dan tien’ topmanagers naar Londen. Dit tiental banen valt in het niet bij de 900 banen die hier vervallen als gevolg van de wereldwijde reorganisatie van het energiebedrijf.

'Goed nieuws voor alle zeevarenden en hun families'

woensdag 1 december 2021

Op 30 november heeft de Eerste Kamer ingestemd met een reparatiewet voor de Wet ter Bescherming Koopvaardij, beter bekend als de antipiraterijwet. Deze wet staat onder voorwaarden particuliere gewapende beveiliging toe op zeeschepen onder Nederlandse vlag. Niets staat inwerkingtreding per 1 januari 2022 nog in de weg. Minister Grapperhaus moet de wet wel tijdig in de Staatscourant publiceren.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland