Typegoedkeuring voor nieuwe gasmotor Sandfirden | Maritiem Nederland
Nieuws
In het testcentrum in Den Oever wordt iedere genset van tevoren uitvoerig getest.

Typegoedkeuring voor nieuwe gasmotor Sandfirden

Redactie | donderdag 5 november 2020
Zeevaart, Binnenvaart, Visserij

Sandfirden Technics in Den Oever heeft een typegoedkeuring van Bureau Veritas ontvangen voor de alleen op gas aangedreven interne verbrandingsmotor SGI-16M. De nieuw ontworpen 16 liter gasmotor heeft een vermogen van 300 kWm bij 1500 rpm en 350 kWm bij 1800 rpm.

Vanaf 2012 heeft Sandfirden veel Powered by Scania single speed gasmotoren voor de scheepvaart verkocht en onderhouden, vooral als onderdeel van een plug & play generatorset. Deze gensets worden geleverd voor diverse binnenvaart- en zeeschepen in binnen- en buitenland.

Sinds de introductie van een nieuw scheepsmotorenplatform bij Scania, besloot Sandfirden om dat platform te gebruiken voor een nieuwe 16 liter gasmotor. De Powered by Scania marine gasmotor, type SGI-16M is beschikbaar in 50 Hz en 60 Hz versie met vermogens van 300kWm bij 1500 rpm en 350kWm bij 1800 rpm MCR. De motor is standaard uitgevoerd met een dubbel circuit kiel gekoeld systeem, een controle- en bewakingssysteem, een klopdetectiesysteem, een 50 mbar lagedruk reduceer set en een IMO Tier-III certificaat van EIAPP.  Sandfirden kan samen met haar klanten onderzoeken wat de beste uitvoering voor hun toepassing is.

De SGI-16M gasmotor is bedoeld voor maritieme hulptoepassingen inclusief elektrische voortstuwing geïnstalleerd in ESD-machinekamers of in Gas Safe machinery.

Eerst testen, dan leveren

Iedere set wordt uitvoerig getest in het Sandfirden testcentrum in Den Oever. Deze tests worden bijgewoond door vertegenwoordigers van Bureau Veritas of andere classificatiebureaus, zodat alle benodigde veiligheids-, materialen- en emissiecertificaten direct kunnen worden afgegeven.

Partners Maritiem Nederland