Scheepsbouw profiteert van groeiende economieën | Maritiem Nederland
Nieuws

Scheepsbouw profiteert van groeiende economieën

Jan Spoelstra | zondag 16 december 2012
Scheepsbouw

De Nederlandse scheepsbouw profiteert van groeiende economieën. Zo leverde IHC Merwede dit najaar een onderhoudsbaggeraar op aan Dredging Corporation of India Limited.

Op donderdag 15 november leverde IHC Merwede de 5500 m3 sleephopperzuiger ‘DCI Dredge XIX’ op. Dat gebeurde in de Waalhaven in Rotterdam waar de eigenaar, de heer Y.S.R. Murthy, manager van Dredging Corporation of India Limited (DCI), het schip in ontvangst nam.
IHC Merwede heeft van DCI de opdracht gekregen voor het ontwerp, de engineering en de bouw van het schip. Volgens IHC koos de opdrachtgever voor de Nederlandse scheepsbouwer vanwege de efficiëntie bij eerdere orders van DCI en de levering binnen de gestelde termijn. Het schip werd drie weken te vroeg opgeleverd.
Het betreft het eerste schip uit een serie van drie. De DCI Dredge XX en XXI zijn momenteel in aanbouw. IHC leverde in het verleden al tien schepen aan DCI.
De DCI Dredge XIX zal onder andere worden ingezet voor onderhoudsbaggerwerkzaamheden op de Hooghly rivier, een zijrivier van de Ganges rivier in West-Bengalen. Het schip is speciaal ontworpen voor deze taak, waarbij rekening is gehouden met de bodemeigenschappen, sterke stroming en geringe diepte van de Hooghly rivier.

Partners Maritiem Nederland