RWS schuift Ouderkerkerdijk zeven meter op | Maritiem Nederland
Nieuws

RWS schuift Ouderkerkerdijk zeven meter op

redactie | woensdag 22 december 2021
Waterbouw en infrastructuur

Vanaf 10 januari tot eind februari 2022 voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit onder de Rozenoordbrug (A10) op de Ouderkerkerdijk en de Amsteldijk in Amsterdam. De Ouderkerkerdijk wordt zeven meter opgeschoven onder de Rozenoordbrug.

Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer langs de werkzaamheden rijden. Op de Amsteldijk maakt RWS een omleidingsroute voor voetgangers en fietsers via het Rozenoordpad. Het pad dat parallel ligt aan de huidige route krijgt een opknapbeurt en wordt voorzien van lichtmasten. Eind januari zijn deze werkzaamheden klaar. Er is bewegwijzering op gele borden in de berm.

In februari voert RWS ter voorbereiding werkzaamheden uit om de kant en klare stalen frames te kunnen plaatsen. Er komen onder meer plateaus voor de kranen die de stalen frames verplaatsen. Daarnaast worden de afvoeren voor het hemelwater aangepast.

Twee nachten speciaaltransport

Vanaf de oever plaatst  RWS een stalen frame tussen de bestaande steunpunten op de Ouderkerkerdijk en de Amsteldijk. Deze zorgt voor extra ondersteuning. Voor de aanvoer van de stalen frames vinden er in de nacht speciaaltransporten plaats met begeleidingsauto’s. Vanwege de afmetingen van de frames mogen deze speciaaltransporten pas vanaf de avond de weg op. Per frame is ongeveer een week nodig voor montage.

Volgens de huidige planning vindt eind februari het eerste nachtelijke transport plaats voor de Ouderkerkerdijk en half maart het tweede nachtelijke transport voor de Amsteldijk. De precieze data zijn tegen die tijd te vinden op de projectpagina A10: onderhoud Rozenoordbrug.

Partners Maritiem Nederland