NMT en KVNR openen 2022 met Maritieme Smaakmakers | Maritiem Nederland
Nieuws

NMT en KVNR openen 2022 met Maritieme Smaakmakers

redactie | vrijdag 17 december 2021
Zeevaart, Maritieme Cluster

Brancheorganisaties NMT en KVNR openen het nieuwe jaar met ‘Maritieme Spraakmakers’, een eenmalige bruisende online ochtendtalkshow met als hoofdthema: Hoe aantrekkelijk is Nederland voor de maritieme sector? BNR-presentator Rens de Jong gaat daar op woensdag 19 januari van 08:00 tot 09:00 uur met verschillende tafelgasten uitgebreid op in.

Sinds de lancering in 2020 van het Maritiem Masterplan voor tientallen emissieloze schepen van Nederlandse bodem zijn er veel stappen gezet om concreet uitvoering aan het plan te gaan geven vanaf 2022. Ter voorbereiding is een aanvraag voor ruim 365 miljoen euro het Nationaal Groeifonds ingediend en is al ruim 50 miljoen subsidie toegekend aan innovatieve projecten om de scheepvaart te verduurzamen.

BNR-presentator Rens de Jong gaat met diverse tafelgasten vanuit de maritieme sector en daarbuiten in gesprek over nut en noodzaak van het Maritiem Masterplan en wat er moet gebeuren in Nederland om het meeste uit het masterplan te halen. Kortom, hoe aantrekkelijk is Nederland voor de maritieme sector?

Geflankeerd door Annet Koster en Bas Ort, zwengelt De Jong een prikkelende discussie aan over groen ondernemerschap, (internationale) politiek, innovatie, verduurzaming, arbeidsmarkt en meer. Wat heeft Nederland anno 2022 de maritieme sector nog te bieden of moet die vraag juist andersom worden gesteld?

Noteer 08:00-09:00 uur op 19 januari 2022 in je agenda en schrijf je nu alvast in. Het uitgebreide programma volgt na de jaarwisseling op de website van NMT en KVNR.

Partners Maritiem Nederland