Jan Pieter Klaver komt aan roer Royal IHC | Maritiem Nederland
Nieuws
Jan Pieter Klaver poseert vol trots bij een schaalmodel van een van de kranen van KenzFigee, waar hij vanaf 2017 ceo was.

Jan Pieter Klaver komt aan roer Royal IHC

redactie | maandag 13 december 2021
Toeleveranciers, Scheepsbouw

Per 1 januari 2022 neemt Jan Pieter Klaver als ceo van Royal IHC het stokje over van Gerben Eggink die ruim anderhalf jaar op interim basis die rol vervulde. Klaver was tot voor kort ceo van Kenz Figee.  Samen met Paul van der Harten (cfo) en Kees van der Snel (coo) vormt hij de driekoppige Raad van Bestuur van IHC.

Na zijn opleiding tot civiel ingenieur aan de Technische Universiteit van Delft, startte Jan Pieter bij Heerema. Gedurende zijn loopbaan van ruim 25 jaar bij Heerema vervulde hij diverse (management)rollen, zoals manager van de Heerema werf in Vlissingen. Nadat hij een aantal jaren ceo was van Heerema Fabrication Group, werd hij in 2009 ceo van Heerema Marine Contractors. In 2017 maakte hij de overstap naar Kenz Figee, waar hij tot voor kort ceo was.

“Mijn kennis en ervaring in de markt komen goed van pas om de toekomst van IHC verder vorm te geven”, zegt Klaver. “Gerben heeft een sterke basis neergezet waarop ik verder ga bouwen. Ik kijk ernaar uit om samen met alle medewerkers IHC leidend te laten zijn in het duurzamer en efficienter maken van de maritieme industrie. Met alle kwaliteiten die dit prachtige bedrijf in huis heeft, heb ik daar het volste vertrouwen in.”

Menno Snel, voorzitter Raad van Commissarissen Royal IHC: “Met Jan Pieter Klaver krijgt IHC een stevige en ervaren ceo, die verder kan bouwen aan een gezonde toekomst voor IHC. Wij wensen hem veel succes met zijn nieuwe rol. Namens de Raad van Commissarissen wil ik Gerben Eggink hartelijk bedanken voor zijn grote bijdrage en inzet. We zijn hem erkentelijk voor wat hij heeft bereikt, en hebben grote waardering voor de manier waarop hij dat heeft gedaan: met veel oog en respect voor de mensen bij IHC.”

KenzFigee

De afgelopen vier jaar was Jan Pieter Klaver algemeen directeur (ceo) van KenzFigee, de allround kranenbouwer in Zaandam. Lees voor een kennismaking met Klaver het uitgebreide interview in een eerdere editie van Maritiem Nederland.

Partners Maritiem Nederland