Jack-up platform wordt hotel | Maritiem Nederland
Nieuws
Jack-up platform wordt hotel

Jack-up platform wordt hotel

Jan Spoelstra | donderdag 9 mei 2013
Offshore, Toeleveranciers

Wegens veiligheidsregels mag offshore personeel uitsluitend tijdens werkzaamheden aan boord van productieplatforms. Steeds vaker worden daarom jack-up platforms omgebouwd tot offshore hotels.

Alewijnse Marine Systems heeft de elektrische installatie van het jack-up platform ‘Atlantic Amsterdam’ opgeleverd. De Atlantic Amsterdam is tijdens een projectperiode van negen maanden omgebouwd van boorplatform tot offshore hotel op scheepswerf Damen Shiprepair Vlissingen. Alewijnse was verantwoordelijk voor de levering, installatie, integratie en inbedrijfstelling van de belangrijkste elektrische systemen.
De Atlantic Amsterdam, voorheen ‘Shelf Explorer’, is eigendom van Atlantic Amsterdam Pte. Ltd. in Singapore, een dochteronderneming van Ezion Holdings Ltd. Hoofdaannemer Nordica Offshore schakelde Alewijnse Marine Systems in voor de elektrische ombouw van diverse systemen.
In 2011 leverde Alewijnse de elektrische installatie van een vergelijkbaar project op, de ‘Atlantic Labrador’, eveneens bij Damen Shiprepair Vlissingen. De elektrische ombouw is gelijk aan die van zusterplatform ‘Atlantic London’. De trend die aan deze projecten ten grondslag ligt, zijn aangescherpte veiligheidsregels waardoor het offshore personeel alleen is toegestaan om tijdens werkuren op productieplatforms te verblijven.
Het nieuwe offshore accommodatieplatform wordt door Maersk Oil ingezet in de Deense Noordzee.

Partners Maritiem Nederland