IHC levert Easydredge TSHD aan Mexicaanse marine | Maritiem Nederland
Nieuws
Na een succesvolle proefvaart op de Noordzee is het baggerschip tijd opgeleverd.

IHC levert Easydredge TSHD aan Mexicaanse marine

redactie | vrijdag 17 december 2021
Scheepsbouw, Baggeren

Op 16 december heeft Royal IHC een Easydredge 2700 trailing suction hopper dredger (TSHD) opgeleverd aan Semar (Secretaria de Marina) in de haven van Veracruz, Mexico. De Bahia San Carlos is op de werven in Krimpen aan de IJssel en Kinderdijk op voorraad gebouwd. Hierdoor kon IHC het schip in extreem korte tijd opleveren.

Na een laatste proefvaart op de Noordzee is het nieuwe schip op 16 december op tijd opgeleverd zodat deze direct ingezet kan worden voor een nationaal onderhoudsprogramma van de Mexicaanse marine. Dit programma omvat het verdiepen van rivieren aan de oostkust van het land en het helpen voorkomen van overstromingen in de deelstaat Tabasco.

Omdat de Easydredge® een gestandaardiseerde serie schepen is, profiteert het van korte doorlooptijden en is het een kosteneffectieve optie voor klanten die op zoek zijn naar snelle levering. De schepen zijn uitgerust om alle normale baggerwerkzaamheden uit te voeren en zijn eenvoudig te bedienen. Het ongecompliceerde ontwerp en de betrouwbaarheid van het schip omvatten tientallen jaren aan innovaties op het gebied van hopperzuigers en zullen bijdragen aan de efficiëntie van de Semar-baggervloot.

De relatie met Semar gaat terug tot de jaren tachtig toen ze voor het eerst baggerschip Ciudad del Carmen kochten. "Vorig jaar kocht Semar een Beaver® van IHC en erkent zijn enorme ervaring en bewezen staat van dienst in de baggermarkt", zegt Ronald van Son, Director Dredging Vessels. “De snelle levertijd van nog geen jaar was voor Semar een cruciale factor in de beslissing om de Easydredge bij IHC te bestellen. Dit project is heel vlot en volgens schema verlopen.”

Training en onderhoud

Semar erkent ook de kwaliteit en toegevoegde waarde van IHC, met name op het gebied van training en reserveonderdelen. Projectmanager Jan Willem Stuurman zegt: "We hebben een uitstekende relatie met de nieuwe bemanning – ze zijn erg enthousiast over het schip en geven goede feedback op het hoge kwaliteitsniveau."

De Bahia San Carlos is het zesde Easydredge-schip dat IHC verkoopt. Het bedrijf denkt dat de vraag naar haar modulaire sleephopperzuigers verder zal toenemen. De line-up bestaat uit vier scheepsgroottes: Easydredge® 700, 1700, 2700 en 3700, die in volume variëren van 500 tot 4.000 m3.

Bron: Royal IHC

Partners Maritiem Nederland