SFK bestelt tweede elektrische veerboot | Maritiem Nederland
Nieuws
Elektrische veerboot 'Wellingdorf' is een zusterschip van de eerder opgeleverde 'Düsternbrook'.

SFK bestelt tweede elektrische veerboot

redactie | maandag 23 augustus 2021
Scheepsbouw, MET Event

Na de oplevering van een hybride en een volledig elektrische veerboot en een lopend contract voor drie extra hybride veerboten, heeft Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel (SFK) onlangs ook een tweede volledig elektrische veerboot aan Holland Shipyards Group gegund.

Het ontwerp van de tweede elektrische veerboot, genaamd ‘Wellingdorf’, sluit aan bij het eerder opgeleverde schip ‘Düsternbrook’. De veerboot meet 24,70 m bij 6,50 m en is volledig emissievrij. Ze zal volledig worden aangedreven door batterijstroom met een geïnstalleerd vermogen van 1.092 kWh. Naast het batterijpakket heeft het schip twintig zonnepanelen op het dak om bij te dragen aan de voeding van het elektrische systeem aan boord. De ‘Wellingdorf’ zal naar verwachting medio 2022 in gebruik worden genomen.

Milieudoelen

Met de eerder opgeleverde schepen en de schepen in bestelling vernieuwt SFK haar huidige conventioneel aangedreven vloot. De vervanging van de vloot is in lijn met de milieudoelen van SFK en de Noord-Duitse gemeente Kiel. De stad wil in 2050 CO2-neutraal zijn en verwacht dat de scheepvaart een grote rol zal spelen in deze verschuiving. Het vervangen van de vloot voegt daar een grote waarde aan toe en Holland Shipyards draagt ​​daar met trots aan bij.

Groene missie

Hollands Shipyards zet zich in om te werken aan een groenere toekomst voor de maritieme industrie. Sinds de start van de groene missie in 2010 heeft de scheepsbouwer de fijne kneepjes geleerd van het bouwen van duurzame schepen die perfect zijn geoptimaliseerd voor hun toepassing. De groene missie van Holland Shipyards is niet alleen zichtbaar in de schepen die zij bouwt, maar ook in het productieproces. Groene vaartuigen moeten duurzaam worden gebouwd.

Partners Maritiem Nederland