Hussein Tantawy kan aan slag voor Suez Canal Authority | Maritiem Nederland
Nieuws
CSD Hussein Tantaway tijdens een proefvaart ter hoogte van de Maasvlakte.

Hussein Tantawy kan aan slag voor Suez Canal Authority

redactie | vrijdag 18 juni 2021
Scheepsbouw, Baggeren

Royal IHC heeft de cutter suction dredger Hussein Tantawy officieel overgedragen aan de Suez Canal Authority (SCA). Deze mijlpaal markeert een belangrijk moment in de samenwerking tussen IHC en SCA nu de bouw van de twee zusterschepen, volledig volgens ontwerpspecificaties, is afgerond.

SCA beschikt hiermee over twee van de meest competitieve CSD’s ter wereld. Zowel de Hussein Tantaway als de eerder opgeleverde CSD Mohab Mameesh zijn 29.190 kW ‘heavy-duty rock’ CSD’s met een totaal geïnstalleerd baggervermogen van 4.800 kW. De schepen kenmerken zich door hun lange (147,7 meter) en slanke vorm en hebben de mogelijkheid om tot 35 meter diepte te baggeren.

Zodra de Hussein Tantawy naar Egypte is getransporteerd, wordt hij daar definitief in gebruik gesteld. Hierna zal het schip worden ingezet voor het onderhoud en de verbetering van het Suezkanaal, dat de Middellandse Zee en de Rode Zee met elkaar verbindt.

Onmisbare verbinding voor wereldhandel

“De toevoeging van de Hussein Tantawy aan onze vloot zal onze positie in de markt versterken. Onze samenwerking met Royal IHC stelt ons in staat om ons te onderscheiden van onze concurrentie, wetende dat we de beste schepen hebben om het werk te kunnen uitvoeren”, zegt SCA's voorzitter en algemeen directeur, admiraal Osama Rabie.

“We zijn verheugd om de tweede CSD te kunnen leveren aan SCA”, aldus CEO Gerben Eggink van IHC. “Hun werk in het onderhoud van het Suezkanaal is van vitaal belang voor de wereldwijde economie. Dit is ons afgelopen jaar nog duidelijker geworden toen het kanaal werd gestremd. Dit schip zal SCA nog verder in staat stellen om een waardevolle bijdrage te blijven leveren aan deze onmisbare verbinding.”

Partners Maritiem Nederland