Concordia bouwt eerste binnenvaartschip op waterstof | Maritiem Nederland
Nieuws
Het contract werd ruim twee maanden geleden getekend. Rechts Harm Lenten en Chris Kornet.

Concordia bouwt eerste binnenvaartschip op waterstof

redactie | woensdag 2 juni 2021
Scheepsbouw

Concordia Damen heeft een historisch contract getekend met Lenten Scheepvaart. De scheepsbouwer uit Werkendam bouwt het eerste binnenvaartschip ooit dat op waterstof vaart.

Het schip, dat MV Antonie gaat heten, zal 135 meter lang zijn, 3.700 ton wegen en beschikken over een revolutionaire brandstofcelvoortstuwing. Het schip wordt gebruikt om zout te transporteren van Delfzijl naar de Botlek voor Nouryon, een toonaangevende wereldwijde leverancier van chemicaliën.

“Bij Concordia Damen hebben we altijd voorop gelopen bij het verduurzamen van onze branche”, zegt ceo Chris Kornet. “We hebben hart voor het vergroenen van de binnenvaartsector en zullen daar aan blijven werken. Ik denk dat er niet één manier zal zijn om de uitstoot in onze sector te verminderen. Waterstof gaat waarschijnlijk een belangrijke rol spelen bij het realiseren van zero emissie in de binnenvaart. Lenten Scheepvaart verdient alle lof voor deze leidende rol.”

Lenten heeft een subsidie ​​ontvangen voor de bouw van het schip ter waarde van 4 miljoen euro. De subsidie van het ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat, heeft tot doel de ontwikkeling van het gebruik van waterstof als brandstof op weg naar een emissievrije binnenvaart te stimuleren. Daarnaast profiteert het schip van het gesubsidieerde waterstofbunkerstation in Delfzijl.

Partners Maritiem Nederland