Boskalis en Van Oord verdiepen toegang haven Harwich | Maritiem Nederland
Nieuws

Boskalis en Van Oord verdiepen toegang haven Harwich

redactie | donderdag 22 juli 2021
Baggeren, Havens

Van Oord en Boskalis gaan in opdracht van de havenautoriteit van Harwich het toegangskanaal naar Harwich Haven en de achterliggende binnenhaven verdiepen. Het contract heeft een waarde van 140 miljoen euro, die 50/50 verdeeld is tussen beide maritieme aannemers.

Het project omvat het verdiepen van het toegangskanaal en de binnenhaven van -14,5 meter naar -16 meter om een onbelemmerde toegang van de nieuwste generatie containerschepen tot de havens van Harwich en Felixstowe mogelijk te maken. Daartoe zal in totaal 15 miljoen kubieke meter slib, zand en klei worden gebaggerd door een jumbo sleephopperzuiger en een grote backhoe dredger. Het gebaggerde materiaal zal worden afgevoerd naar een aangewezen gebied voor de kust. Daarnaast zal gespecialiseerd materieel worden ingezet om grote keien van de zeebodem te verwijderen.

Biobrandstof

De baggerwerkzaamheden gaan direct van start en hebben een doorlooptijd van maximaal twee jaar. Het consortium van Van Oord en Boskalis zal op dit project de uitstoot van CO2 aanzienlijk verminderen door gebruik te maken van een duurzame biobrandstof.

 

Partners Maritiem Nederland